سکولاریزم منفورترین نوع تخلُّف از فطرت دینخواهی بشر و پشت پا زدن به غریزۀ فطری خداجویی است؛ زیرا این اندیشه به مصداق فلسفیاش، مستلزم بیرون ساختن سلطۀ آفریدگار از تصرُّف در بخش مهمی از جهان آفرینش است. این طرز فکر نامبارک، که برخواسته از دنیای غرب و از تصادم علم با مسیحیت انحرافی پدید آمد، با روایت و درایت سرِ …
بیشتر بخوانید »مقالات
بیتردید خدا خلف وعده نخواهد کرد
بیشک آیات قرآن دربردارندهی (وعدههای) گوناگون و متعددی است. وعدههایی که خداوند به بندگان مؤمن صادقش داده است و در آنها به مؤمنین مژدهی پیروزی اسلام و قدرت و چیرگی یافتنش بر زمین، و پیروزی اسلام بر دیگر ادیان، و نابود شدن باطل توسط حق، و شکست کفر و پیروانش داده شده است. گاه گروهی از مسلمانان معاصر در ازدحام …
بیشتر بخوانید »۱۲ نکته در بارهی جشن مولودی
نکتهی اول: خداوند متعال پیامبرش ـ صلی الله علیه وآله وسلم ـ را به پیروی از شریعت و پیروی نکردن از هوای نفس دستور داده است. پروردگار متعال میفرماید: {سپس تو را بر شریعت [و راه و روشی که ناشى] از امر [پروردگار است] نهادیم پس آن را پیروى کن و از هوسهاى کسانى که نمىدانند پیروى مکن} [جاثیه: ۱۸] عبادتها …
بیشتر بخوانید »اسباب خاتمه سوء
الله تعالی با اعطای نعمت هدایت به اسلام، بر شخص مسلمان منت نهاده و احسان نموده است برای مسلمان شایسته است که قدر این نعمت را بداند و شکر آن را به جای آورد و در حفاظت آن بکوشد و همواره قلبش بین شوق و بیم و امید و خوف باشد و غرق شدن در آرزوهای دنیوی او را از …
بیشتر بخوانید »خاتمه نیکو
حمد و سپاس بیکران آن ذاتی را که رحمتش بر تمامی چیزها گسترانیده شده است. بر هر کس از بندگانش بخواهد رحم میکند و در دنیا برای بندگانش اسبابی را فراهم آورده تا سبب علو درجات آنها در آخرت قرار گیرد. اگر بر طاعت و بندگی او صبر کردند و در عبادت کوشیدند و هنگامی که به آنها سرور و …
بیشتر بخوانید »مختصرى درباره علم غیب
ایمان به غیب یکی از مهمترین و خاصترین ویژگیهای مؤمنان به شمار میرود. آنان به تمامی اخباری که رسولان آورده و از جانب الله رساندهاند، ایمان دارند. امور قابل درک فقط منحصر به حسّ و ظاهر نیستند. از آنجا که ملحدان فقط حسّ و ظاهر را قبول دارند، امور مدرکه را منحصر به دایرۀ محدودی نموده و آنچه توسّط حسّ …
بیشتر بخوانید »آفریدهای از قلبِ دنیا (۲)
محورِ معرفت پروفسور آنه ماری شیمل اسلامشناس معاصر مینویسد: «اگر پژوهشگر غربیای که در پناه مکتب لیبرال پس از عصر روشنفکری پرورش یافته است، مدعی شود که دین و سیاست از هم جدا هستند، مسلمانان سنتگرا برایش توضیح خواهند داد که دین و دولت، بسان دو روی یک سکه به هم وابستهاند. اگر محمد محوری است که ابواب معرفت انسان …
بیشتر بخوانید »آفریدهای از قلبِ دنیا (۱)
توماس کارلایل([۱]) (۱۷۹۵-۱۸۸۱م) رجالشناس، ناقدِ ادبی، نویسندهی متفکر و مورخِ انگلیسی و مؤلفِ کتابِ قهرمانان و قهرمانیت([۲]) مینویسد: «بزرگترین ننگ هر فرد متمدن این دوران، این است که به گفتههایی که به این پندار دامن میزند که دین اسلام، دروغ است و محمد فریبکار است، گوش فرا دهد؛ زمان آن رسیده است که به جنگ این شایعاتِ پوچ برویم، آنان …
بیشتر بخوانید »تحلیل و بررسی شهادت طلبی حسین بن علی
به تصویر کشیدن مبارزهی حسین رضی الله عنه در مقابل یزید نقطهی عطفی است در تاریخ اسلام و مسلمین، که ریشه ها و عواقب بد آن از جهات مختلف نشأت میگرفت، که خطرات و زیانهای آن تنها مربوط به آن روز و یا جامعۀ مسلمانان در آن روز نبود بلکه از آن هنگام تا به امروز خاطرهی تلخ آن هنوز …
بیشتر بخوانید »عوامل انحراف جامعه عراق و منطقه کوفه در زمان حسین
همانگونه که در ابتدای بحث مشاهده کردید من نوشته ام: عوامل انحراف جامعه عراق و منطقه کوفه، زیرا با کمال تاسف، محققان نادان یا مغرض در تحلیل عاشورا به گونه ای می نویسند که گویی تمامی جامعه اسلامی آن زمان و همه شهرهای اسلامی مثل هم بوده اند! در صورتی که حتی به قول دکتر علی شریعتی اگر کسی در …
بیشتر بخوانید »